SOS: kweeperen, en nu?

Heb je kweeperen maar weet je niet wat je ermee moet? Dan doe je gewoon wat ik ook deed: surfen naar kweepeer.nl en uitkiezen wat jou lekker lijkt! Ik had bedacht om kweeperen met kaas te gaan combineren, dus gelei of jam leek me de beste optie. Het werd jam!

Voor je begint met het verwerken van de kweeperen, moet je het fluwelige laagje dat op de schil zit weghalen, bv. met een zachte doek. De schil kun je voor jam prima meekoken. Voor het in stukken hakken van de peren heb je een goed mes nodig, ze zijn harder dan een gemiddelde appel.

Bij het koken van de kweeperen komt best veel pectine vrij;, pectine is nodig om jam wat dikker te laten worden. Toch deed ik er nog een beetje geleersuiker bij. Ik voegde minder suiker toe dan in het recept, dus de jam werd wat meer zuur dan zoet. Geslaagd wat mij betreft.

Dank aan Jolande & Willem voor de peren!