Rabarbercake <3

Rabarber komt dicht in de buurt van iets waar je me ‘s nachts wakker voor zou kunnen maken. De friszure smaak van gekookte rabarber vind ik heerlijk in yoghurt (op alle momenten van de dag). Maar ook in deze cake is hij heerlijk!

Het makkelijke van dit recept is dat je de rabarber alleen klein hoeft te snijden en niet apart hoeft te stoven vooraf.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram rabarber
  • 185 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snufje kaneel
  • 2 eetlepels maizena of custardpoeder
  • 225 gram boter
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • zakje vanillesuiker of theelepel vanille-essence of vanillestokje, merg eruit
  • 3 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel

Je hebt een cakevorm of een springvorm nodig (maar net welke vorm je graag wilt), een mixer (of hele sterke armen en een garde), bakpapier en een beslagkom.

En zo maak je het:

  1. Mix de rabarber met de suiker, custard-/maïzenapoeder en het snufje kaneel in een beslagkom.
  2. Met de mixer klop je de boter en suiker en vanillesuike tot een massa.
  3. Eén voor één voeg je de eieren toe en de vanille en dan klop je met de mixer 5 tot 10 minuten mixen om lucht in het mengsel te krijgen.
  4. Vervolgens spatel je het zelfrijzend bakmeel in gedeelten erbij, afgewisseld met een scheutje melk. Gebruik nu geen mixer meer.
  5. Vet de springvorm in met een beetje boter, en bekleed de bodem en het liefst ook de randen met bakpapier, dit is om aantasting door rabarberzuur te voorkomen.
  6. Schep het cakebeslag erin.
  7. Vervolgens leg je alle rabarber bovenop. Als je denkt dat dit niet goedkomt: dat komt het wel, tijdens het bakken verdwijnt de rabarber vanzelf in de cake en de rabarber wordt gaar tijdens het bakken!
  8. De cake laat je middenin een lauwwarme oven van 150 graden in ongeveer 60 minuten goudbruin bakken.

Laat de cake op z’n minst een klein beetje afkoelen en deel ‘m dan met anderen! Geniet ervan!

PS: lekker met een klodder zure room of: biologische magere franse kwark, net zo lekker en veel minder vet! En is het teveel voor één keer: vries alles wat je niet eet in, of zet het eens op Thuisafgehaald?

Would you like to comment?

Geef een reactie