Rabarber-abrikozentaart

Heel lang geleden (er was eens…) deed ik mijn moeder een abonnement op de Delicious. cadeau. En toen ik het abonnement steeds vergat op te zeggen en zij het na een aantal jaren wel genoeg vond liet ik het tijdschrift naar mezelf sturen. Heel soms kan ik er weinig mee, maar deze maand (met het thema ‘Mediterraan koken’) kookte ik er al vanalles uit!

Vanavond maakte ik de abrikozentaart, waar naast abrikoosjes ook rabarber (één van mijn favorieten!) in verwerkt wordt. Hier een licht aangepast recept:

Wat heb je nodig?

  • 600 gram rabarber
  • 10 eetlepels kristalsuiker
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 8 lange vingers
  • 16 (verse) abrikozen in kwarten
  • een rechthoekig bakblik of een taartvorm met diameter van ongeveer 26 centimeter
  • bakpapier om je bakvorm mee te bekleden
  • blinde vulling (bv. ongekookte erwten of bonen, of deze handige keramische bakbonen)

En zo maak je het:

  1. Stoof de rabarber met 5 eetlepels suiker en een klein laagje water in een pannetje op middelhoog vuur (deksel op de pan dus!).
  2. Laat de rabarber uitlekken in een vergiet en een klein beetje afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 210°C.
  4. Laat het bladerdeeg ondertussen alvast ontdooien / op temperatuur komen.
  5. Bekleed je bakvorm met bakpapier.
  6. Bekleed vervolgens de bodem en randen van de vorm met het bladerdeeg en leg er nog een vel bakpapier bovenop, en daar bovenop de blinde vulling.
  7. Bak de taart blind in 20 minuten.
  8. Haal de taart uit de oven en verkruimel 6 lange vingers op de bodem.
  9. Verdeel de rabarber over de bodem.
  10. Leg de abrikozenpartjes netjes gerangschikt op de taart.
  11. Strooi de resterende 5 eetlepels suiker over de taart.
  12. Bak de taart af in ongeveer 25 minuten!

Geniet ervan en deel het, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een klodder biologische, magere kwark erbij!

Would you like to comment?

Geef een reactie