Quiche caprese

Heerlijke hartige quiche, die perfect is voor een picknick in het park en zeker ook de volgende dag (koud of warm) nog heel goed smaakt. Als je wat meer pesto maakt dan je nodig hebt, kun je die ook nog gebruiken voor het pesto-vlechtbrood.

Wat heb je nodig?

Voor de pesto:

  • een plantje basilicum
  • een flinke scheut olijfolie
  • 8 eetlepels pijnboompitten
  • een blikje ansjovis (kun je evt. weglaten, doe er dan wat zout doorheen)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of pecorino (het is maar wat je het lekkerst vindt / in huis hebt)

Voor de taart:

  • hartige taartdeeg (uit de vriezer)
  • 8 tomaten
  • 1 courgette
  • 2 bolletjes (buffel-)mozzarella
  • paar takjes basilicum
  • taartvorm van ongeveer 25 cm. doorsnede
  • olijfolie
  • snufje bloem

Hoe maak je het?

De pesto:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn.
  2. Maal in de keukenmachine (of in een vijzel!) alle ingrediënten tot ze fijn en goed gemengd zijn. Als het mengel te korrelig is, voeg dan nog wat olijfolie toe (wees niet te zuinig!).

De taart:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet de bakvorm in met olijfolie en bestrooi met een snufje bloem (schud en draai de taartvorm tot de bakvorm bekleed is met olie en bloem).
  3. Bekleed de bakvorm met het hartige taartdeeg.
  4. Bestrijk de bodem met de pesto.
  5. Snijd de tomaten, courgette en mozzarella in ronde plakjes.
  6. Leg alle plakjes dakpansgewijs in de taart.
  7. Verstop op verschillende plekken een blaadje basilicum tussen de plakjes tomaat, courgette en mozzarella.
  8. Plaats de taart in de oven tot deze mooi goudbruin is, dit duurt ongeveer 30 minuten.

Geniet ervan en deel de taart!

Would you like to comment?

Geef een reactie