Polenta met kipsaltimbocca

Voor dit gerecht heb je niet zoveel nodig, maar het is wel superlekker!

  • voldoende polenta voor 4 personen
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 4 kipfilets of 12 stukjes kippenborst
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram Italiaanse ham (mag Parma zijn, maar iets goedkopers is ook prima)
  • handjevol salie
  • 25g roomboter

Verder heb je nodig: 12 satéprikkertjes

Zo maak je het:

  1. Kook de polenta zoals aangegeven op de verpakking (varieert nogal) en roer er aan het einde de Parmezaanse kaas doorheen
  2. Zet de oven aan op 200°C.
  3. Snijd de kipfilets in 3 stukken.
  4. Snijd de mozzarella in kleinere stukjes (bij voorkeur 12 stukjes)
  5. Leg op ieder stukje kipfilet een klein stukje mozzarella, rol op.
  6. Leg op ieder rolletje een blaadje salie en omwikkel met de ham en zet vast met een satéprikkertje.
  7. Leg in een ovenschaal.
  8. Laat ongeveer 25 minuten bakken in de oven.
  9. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje. Doe zodra de boter heet is de overgebleven blaadjes salie erdoor en bak de salie knapperig.
  10. Serveer de kip bovenop de polenta en giet er een beetje salieboter overheen.

Geniet ervan!