Platbrood van boekweit

Boekweit, je moet er van houden! Glutenvrij, maar bij de verwerking in dit platbrood krijgen je handen het gevoel dat ze cement kneden, zo koud en papperig kan het zijn. Lekker met een munt-peterseliesausje, dat je maakt van yoghurt, de verse kruiden en een beetje peper en zout. Supergezond!

Dit heb je nodig:

  • 450 gram boekweitmeel
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • snufje suiker
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Meng de bloem met de gist, suiker, olie en een snufje zout.
  3. Kneed dit in 5 minuten tot een soepel deeg.
  4. Verdeel het in vier balletjes.
  5. Rol ieder balletje uit tot een lap van 35 centimeter.
  6. Leg het deeg op twee bakplaten.
  7. Bak in de oven af, iedere kant 5 minuten tot ze iets bruiner zijn geworden.
  8. Zeker niet te lang, dan worden ze keihard!

Would you like to comment?

Geef een reactie