Pacman kaaskoekjes met Parmezaanse kaas

Heb je nog een stuk kaas over en bloem en boter in huis, dan is dit een fluitje van een cent! Een lekker borrelhapje voor in het weekend!

Een iets aangepast recept uit ‘Het Nederlands Bakboek‘!

Ingrediënten:

  • 250 gram tarwebloem
  • snufje cayenne- of chilipeper naar smaak
  • 150 gram zachte boter
  • 250 gram Parmezaanse kaas, geraspt (in het originele recept staat oude Goudse kaas)
  • 1-2 eetlepels koud water
  • sesamzaad (maar kan ook zonder)

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem met de peper in een kom. Doe de boter en de kaas erbij met een eetlepel water en kneed het deeg. Als het deeg te brokkelig blijft dan doe je er iets meer water bij (een halve tot een hele eetlepel). 
  3. Vorm van het deeg één bal en rol het uit en steek er vormpjes uit, of vorm er balletjes van. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Doe het sesamzaad in een kommetje en haal de koekjes erdoorheen.
  5. Bak de koekjes 12-15 minuten af in de oven, tot ze licht goudbruin zijn. Ze worden iets bitterder als je ze langer bakt, afhankelijk van je smaak laat je ze dus wat langer of korter in de oven!

IMG_2593-001    IMG_2596-001

Would you like to comment?

Geef een reactie