Met lamsgehakt gevulde courgettes

Een supersimpel maar smaakvol Mediterraans gerecht! Koop het lamsgehakt bij je Turkse of Marokkaanse supermarkt en voeg je favoriete kruiden toe.

Wat heb je nodig? (voor 6 personen, ieder een halve courgette)

  • 3 courgettes
  • 400 gram lamsgehakt
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • handvol olijven
  • geraspte kaas
  • snufje kaneel en je favoriete kruiden, bv. salieblad en munt
  • versgemalen zwarte peper
  • grote ovenschaal

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui en de knoflook fijn.
  2. Bak de ui en de knoflook even aan in de olijfolie en doe er daarna het lamsgehakt bij en bak dit rul.
  3. Voeg de abrikozen toe, de olijven en de kruiden.
  4. Zet het vuur uit zodra het gehakt enigszins gaar is (het gaat ook nog de oven in).
  5. Roer de geraspte kaas erdoor met een houten spatel.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Snijd de courgettes in de lengte doormidden.
  8. Haal met een kleine lepel het vruchtvlees eruit, zodat je een soort van bootjes krijgt.
  9. Leg deze in de ovenschaal.
  10. Vul de courgettes met het lamsgehaktmengsel.
  11. Zet het in de oven en laat baken, tot de courgettes wat zachter zijn (na ongeveer een half uurtje).

Lekker met salade met tomaatjes en komkommerkruid, en met de knalgele saffraan-mulhullabiya als toetje. Geniet ervan!

Would you like to comment?

Geef een reactie