Makreel-tortillataart

Doordeweeks weinig tijd maar wel iets lekkers maken? Hiervoor hoef je niet zoveel te doen, en als je geen groot gezin hebt, kun je hier makkelijk twee dagen van eten. Voor een vegetarische versie vervang je de makreel ook gerust door champignons of, als je dat lekker vindt, vegetarisch gehakt.

Wat heb je nodig?

  • een pak tortilla’s met 6 of 8 stuks
  • 400 gram roerbakgroenten (kies welke je lekker vindt)
  • één gerookte makreel, of drie gerookte makreelfilets (minder werk)
  • 3 theelepels Mexicaanse kruiden
  • een bekertje crème fraîche (125 ml)
  • blik tomatenblokjes of hele tomaten
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze
  • scheutje olie

Je hebt daarnaast een ovenschaal nodig en een wok of koekenpan.

Hoe maak je het?

  1. Als je een hele gerookte makreel hebt , maak dan eerst de makreel schoon.
  2. Bak in de pan de roerbakgroenten even kort met wat olie.
  3. Giet het blik tomaten erbij en laat kort stoven.
  4. Voeg bijna alle crème fraîche toe (laat twee eetlepels over!) samen met de Mexicaanse kruiden en de makreel in stukjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
  7. Leg één tortilla op de bodem en verdeel er in geval van 6 tortilla’s  1/5  en in geval van 8 tortilla’s 1/7 van de groenten overheen.
  8. Herhaal dit tot de tortilla’s op zijn en laat de bovenkant onbedekt.
  9. Smeer de laatste twee eetlepels crème fraîche over de bovenkant en verdeel de kaas erover.
  10. Zet dit ongeveer 20 minuutjes in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is!

Geniet ervan en deel de taart!

2013-08-12 20.37.13