Lekkerste brownies ooit

Voor iedereen die wil weten hoe je de lekkerste brownies bakt (ik bak ze zo al een jaar of 10, het recept is van Donna Hay):

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Smelt 240g boter en 240g pure chocolade in een pan op laag vuur of in 4 minuten in de magnetron op 800w.
  3. Klop 3 eieren en 1,5 cup fijne suiker tot een lichte en dikke massa.
  4. Schep het gesmolten boterchocolademengsel erbij, samen met 1,5 cup bloem en 0,5 cup zelfrijzend bakmeel. (1 cup = 250ml)
  5. Hak een reep witte chocolade in stukken en meng ze door het beslag.
  6. Naar believen doe je noten door het beslag, of strooi je die op de bovenkant. Ook zonder noten zijn ze lekker!
  7. Stort het beslag in een met bakpapier beklede vierkante, rechthoekige (of ronde, dan snij je er straks taartstukken van, even lekker!) vorm.
  8. Bak in de voorverwarmde oven in 30 minuten bijna gaar. Ik haal ze er ook al graag uit bij 25 minuten, dan worden ze extra klef :-)

Would you like to comment?

Geef een reactie