Knalgele saffraan-mulhullabiya

Wegens een storing van de hosting provider gaan de saffraan-mulhullabiya toch maar in de remake (uit de backup gehaald!)… En zeker voor de komende warmere dagen is dit toetje heel passend als afsluiting van een Mediterrane maaltijd (probeer bijvoorbeeld ook de courgette met lamsgehakt als hoofdgerecht uit!).

Wat heb je nodig?

  • 500 ml melk
  • een zakje saffraan (goed(te)koop bij de Turkse supermarkt!)
  • 25 gram maïzena
  • 40 gram suiker
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels pistachenootjes (gepeld)
  • 4 mooie glaasjes of schaaltjes
  • plastic keukenfolie

Hoe maak je het?

  1. Schenk van de melk 400 ml in een pan met een dikke bodem en breng dit tegen de kook aan. 
  2. Meng in een kommetje de rest van de melk met de saffraan en de maïzena tot een glad papje.
  3. Roer het papje door de kokende melk en laat dit 10 minuten op laag vuur trekken.
  4. Roer regelmatig, anders brandt het aan!
  5. Voeg de suiker en het oranjebloesemwater toe.
  6. Giet de pudding in de schaaltjes of glaasjes en dek ze af met de keukenfolie.
  7. Laat de puddinkjes 4 uur opstijven.
  8. Breng (op een moment dat het je uitkomt, je kunt dit net voor het opdienen doen of zodra de puddinkjes enigszins gestold zijn) 50 ml water, het rozenwater en de honing aan de kook en laat dit in 5 minuten zachtjes inkoken.
  9. Rooster de pistachenootjes in een koekenpan (zonder olie!) goudbruin.
  10. Hak de nootjes grof.
  11. Schenk de siroop over de pudding en bestrooi met de pistachenootjes.

Geniet ervan!

Would you like to comment?

Geef een reactie