Grissini, met of zonder Parmaham

Deze soepstengels, ook wel grissini genoemd, zijn zó makkelijk te maken…

Je hebt nodig:

  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 snufje suiker
  • 1,7 dl. lauw water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram bloem
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper

En als je echte hartige trek hebt:

  • 10 plakjes parmaham
  • 20 blaadjes basilicum

En zo maak je het:

  1. Los de gist en de suiker op in het lauwe water en laat dit 10 minuten rusten.
  2. Roer de olie door het water dat je net hebt laten rusten.
  3. Zeef de bloem in een kom met het zouet.
  4. Rasp de kaas boven de bloem en maal er zwarte peper boven.
  5. Voeg het gistmengsel toe en kneed dit in 5 minuten tot een soepel deeg.
  6. Bestrijk een kom met olijfolie en leg het deeg erin. Laat het, afgedekt met een stuk huishoudfolie of een theedoek, één uur rijzen op een warme plaats.
  7. Verwarm na het uur wachten de oven voor op 200°C.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  9. Bestrooi je werkblad met bloem.
  10. Haal het deeg uit de kom en kneed het even door op het met bloem bestrooide werkblad.
  11. Verdeel het deeg in twee delen.
  12. Rol het deeg uit tot een rechtoek van ongeveer 20 bij 15 centimeter.
  13. Snij het deeg in reepjes.
  14. Leg de reepjes op het bakpapier.
  15. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
  16. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven, tot de stengels mooi goudbruin zijn.
  17. Omwikkel naar smaak de topjes met een blaadje basilicum en een 1/3-plakje Parmaham!

Deel & geniet!

PS: Wil je de grissini nog versieren met sesam- of maanzaad? Bestrijk ze dan voor het bakken met een losgeklopt eitje en haal ze door de zaadjes, voor je ze op de bakplaat legt.

Would you like to comment?

Geef een reactie