Exotisch paastaartje met mango, kokos & lemoncurd

Morgenmiddag heb ik een babyshower van een vriendin die binnenkort haar tweede kindje verwacht. Ik vond dat een goed excuus om iets lekkers te bakken, zodat al haar vriendinnen daar morgen van kunnen genieten! Ik bakte met wat we nog in huis hadden: mango, een vanillestokje, een pot lemon curd en heel veel kokos.

Geïnspireerd door een recept uit een Allerhande uit 2006, maakte ik deze taart.

Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 150 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 260 g zelfrijzend bakmeel
  • 30 g geraspte kokos
  • 1 pot lemon curd (340 g) (maar 3/4 pot kan ook)
  • 1 rijpe mango
  • beetje limoensap
  • 50 g pure geraspte chocolade of (met Pasen!) een aantal chocolade-eitjes

Bereiding

  1. Verwarm je oven alvast op 175 °C.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap er met een theelepeltje al het merg uit. Doe dit in een beslagkom.
  3. Voeg het ei toe, samen met de suiker, de boter, het zelfrijzend bakmeel en de kokos.
  4. Meng het geheel met een mixer of keukenmachine met deeghaken tot je het met je handen tot één geheel kunt kneden.
  5. Vet een bakvorm met een diameter van ongeveer 20cm in (bekleed eventueel de bodem met bakpapier) en druk het deeg op de bodem.
  6. Vorm een opstaande rand van het deeg.
  7. Lepel de lemon curd in het midden van het deeg.
  8. Bak de taart in ongeveer drie kwartier, totdat de randen lichtbruin zijn.
  9. Snijd ondertussen de mango in langwerpige reepjes en besprenkel ze met limoensap.
  10. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
  11. Leg de mango erop als ware het een zonnetje en bestrooi de taart met geraspte chocolade of versier met chocolade-eitjes!

 

Deel & geniet!

IMG_2406-001    IMG_2405-001

Would you like to comment?

Geef een reactie