Babi panging van mama, maar dan Chez Djeenie!

Vroeger aten wij thuis vaak babi pangang, zo’n Hollands Chinees gerecht. Mijn moeder maakte dat altijd zelf en iedereen vond dat heerlijk! Zo lekker zelfs dat we het vaak op de eerste dag van de grote vakantie, op weg naar Frankijk, aten. Ik wist eigenlijk niet hoe ze dat altijd maakte, dus ik vroeg het recept en ik kreeg het nog ook! Ik paste het zelf een klein beetje aan, naar smaak, en omdat de speklappen (die ze altijd gebruikte) uitverkocht waren bij de supermarkt.

Lekker met (witte) rijst en gekookte boontjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 hamlappen of speklappen
  • een kleine fles ketchup
  • een paar eetlepels ketjap
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 theelepels djahe (gemalen gemberwortel)
  • een eetlepel bruine basterdsuiker
  • een eetlepel sambal
  • peper

Zo maak je het:

  1. Bak in één pan de ham- of speklappen knapperig en bruin.
  2. In een ander pannetje bak je de knoflook een beetje bruin.
  3. Doe daar vervolgens de sambal, bruine basterdsuiker, djahé en de ketjap bij en bak dit even aan.
  4. Giet het flesje ketchup erbij, naar smaak of voor de handigheid met een klein beetje water (om het flesje meteen schoon te maken/schudden) , roer goed door en laat even inkoken.
  5. Als de hamlappen gaar zijn (ongeveer een kwartiertje) of de speklappen lekker knapperig, dan neem je deze van het vuur en je snijdt ze op een snijplank in korte reepjes.
  6. Doe de reepjes door de saus, en dien op met de rijst!

Deel het gerecht & geniet!

Would you like to comment?

Geef een reactie