Appelchips

Het hebben van negen appelbomen in de tuin maakt dat je altijd iets te delen hebt met anderen. Zie ook ‘Appels: wat doe je ermee?‘! Laatst maakte ik er zelf iets lekkers van. Supergezond èn lekker, deze appelchips!

Je hebt nodig:

  • zoveel appels als je er schijfjes van kwijt kunt op je bakplaat of meerdere baklaten
  • citroensap
  • als je van kaneel houdt: kaneel

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Bekleed je bakplaat/bakplaten met bakpapier.
  3. Heb je een appelboor? Snij dan de klokhuizen uit de appels. Heb je die niet? Ga dan verder met stap 4.
  4. Snij de appels in dunne schijfjes en besprenkel de gesneden schijfjes met een beetje citroensap tegen het bruin worden. Als je geen appelboor hebt dan kun je een kleine uitsteker gebruiken om de klokhuisstukjes uit de appelschijfjes te snijden, zie de foto!
  5. Leg de plakjes op de bakplaten, allemaal apart, dus beter niet op/onder elkaar.
  6. Hou je van kaneel? Dan bestrooi je de chips met een beetje kaneel.
  7. Zet de appelchips 2,5 uur in de oven.
  8. Haal de chips uit de oven!

Geniet ervan!