American pancakes

Pannenkoeken zijn niet zo mijn ding. Maar deze american pancakes vind ik wel lekker, gemaakt met karnemelk en opgeklopt eiwit. Het liefst gebakken met bosbessen erin en met maple syrup erbovenop, maar je kunt ook kiezen om ze te bakken met kaas of spek of gewoon: ordinair naturel!

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 0,5l karnemelk
  • 4 kleine eieren, gesplitst
  • een eetlepel suiker
  • 60 gram boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • boter of olijfolie om in te bakken

Hoe maak je ze?

  1. Smelt de boter.
  2. Klop de dooiers los in een grote beslagkom met de karnemelk.
  3. Voeg al kloppend het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, de suiker en de gesmolten boter toe.
  4. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag.
  5. Verhit boter in de koekenpan en schenk een juslepel beslag in de pan (deze pannenkoeken zijn minder groot dan Hollandse, maar wel dikker!).
  6. Bak de pannenkoek tot de bovenkan bubbelt en de onderkant goudbruin is en draai deze dan om.
  7. Houd ze warm in de oven of onder een stuk aluminiumfolie!

Deel de pannenkoeken! En geniet ervan.