Over pasta rollen, pompoen, inktvisinkt en fijne mensen

Al sinds de allereerste uitgave lees ik Delicious. magazine, zoals ze zelf zeggen ‘hèt foodmagazine’, maar hier heet hij gewoon ‘de delicious’. Vrijdagochtend kwam als teaser op het komende nummer dit recept op de delicious.-site voorbij en er waren drie ultieme omstandigheden waardoor ik de pastarol met pompoen en geitenkaas graag wilde uitproberen:

  1. Van mijn ouders kreeg ik vandeweek een butternut pompoen uit Zuid-Frankrijk, zelf & illegaal geplukt van het veld… De geur van de pompoen die net uit de oven kwam was verrukkelijk: rook ik daar de Vaucluse?
  2. Uit de FoodWeLove box van september had ik een klein zakje inktvisinkt liggen. Hier kun je o.a. pasta zwart mee kleuren! Dat móest ik natuurlijk proberen, zeker in contrast met een knaloranje pompoen. Zelf pasta rollen is erg leuk werk om te doen, ook al ziet daarna de keuken helemaal wit van de bloem…
  3. Onze weekendplannen wijzigden en ik besloot een uitgebreide kooksessie van zaterdag naar vrijdag te verplaatsen in het kader van een klein hapje bij de borrel. Het draaide uit op het delen van het driegangenmenu met fijne mensen en daarmee een heel gezellige avond!

De pastarol leg je in een theedoek in een grote pan, de mijne moest een beetje krom liggen maar dat gaf een grappig gekreukeld effect aan de rol. En als je niet al te moeilijk wilt doen, dan maak je de rol met kant-en-klare lasagnevellen uit de supermarkt.

2013-10-04 19.30.18-1    2013-10-04 19.56.16    2013-10-05 14.17.54-1