Lekkers uit Doesburg

Niet alleen in mijn eigen woonomgeving probeer ik de streekproducten graag uit. Zo probeerde ik laatst in Doesburg ook graag de mosterd toen we toch een kijkje gingen nemen in de Doesburgsche Mosterd- en azijnfabriek.

De rondleiding die toevallig net zou starten door het kleine museum van de fabriek maakte ons wat melig door de vele woordspelingen van de gastheer, maar de pittige mosterd aan het einde maakte het allemaal iets minder flauw. De geitenkaas van Geitenkaasboerderij de Wolf uit Terwolde (iets boven Deventer) uit het winkeltje van het museum, alsmede een potje mosterd, kon ik niet laten liggen.

‘s Avonds bij het kampvuur probeerden we de kaas (geitenkaas met mosterd!) uit. Ik denk dat deze kaas ook voor niet-geitenkaasliefhebbers een goede keus is, aangezien de specifieke geitenkaassmaak wat achterwege bleef. Een zacht smakend Hollands geitenkaasje dus!