Kastanjes poffen in de herfst

Naast alle appel- en notenbomen in de tuin vergat ik in deze post nog dat we ook een (tamme) kastanje in de tuin hebben staan. Enkele jaren geleden kwam een Turkse man uit de buurt nog jaarlijks de kastanjes rapen, maar sinds we hem niet meer zien, rapen we ze zelf. En wat is er nu leuker dan ze te poffen op een vuurtje, buiten?

In een koud weekend in oktober afgelopen jaar was het zover: we maakten een vuur in de tuin, schepten wat van de smeulende stukken in de barbeque en poften daar de kastanjes. Eén grote rokerige smaaksensatie!

Natuurlijk kun je tamme kastanjes (maar ook beukennootjes) ook poffen in de open haard of in de kachel. Je doet dan een handjevol in een stukje aluminiumfolie dat je goed dichtvouwt en legt dat een minuut of 5 (of tot je ze hoort ploffen) in het smeulende vuur.

Ohja, wel even goed kijken (bijvoorbeeld hier) of je wel tamme kastanjes te pakken hebt.

kastanjespoffen