Food tips voor een feestje met 50 mensen

Ik hou wel van feestjes, en ook van feestjes waar het eten lekker is. En ja, eens in de zoveel tijd doe je mij ook een plezier met een plakje leverworst. Het wordt wel wat anders als we zelf een feestje geven in de tuin. Vorig jaar nog voor 125 mensen en besteedden we de catering uit, dit jaar verwachtten we er ongeveer 50 en wilde ik wel graag zorgen voor het eten.

Mijn tips:

  • begin op tijd!
  • koop drank in bij de Lidl (of een soortgelijke winkel):
    • hou vooraf een wijnproeverij (nog leuk ook!): welke wijn is goed te drinken?
    • vraag aan de supermarktmanager of je het teveel terug mag komen brengen
    • goedkoper dan de slijter en je gasten doen het er vast wel mee
  • maak het jezelf niet te moeilijk, kies gerechten die je goed vooraf kunt bereiden en die koud ook lekker zijn
    • voor het laatste feestje gebruikte ik het boek ‘Brunch‘ voor een groot deel van de gerechten

Ik maakte voor 50 personen het volgende, en dat bleek maar nèt voldoende (alles was op…!) op een warme dag:

  • Zoetigs:
    • 36 madeleines (cakejes)
    • 50 muffins met rabarber en blauwe bessen
    • 1 chocoladetaart
    • 1 citroenkaastaart
  • Hartigs:
    • hartige groentencake met artisjokken, olijven en tomaatjes
    • venkel-zalmsalade
    • twee no knead broden
    • twee schaaltjes met tomaatjes
    • quiche met kaas en champignons
    • grote schaal pastasalade
    • saltimbocca van kabeljauw
    • grissini met parmezaanse kaas
    • schaaltjes met gedroogde ananas en mango
    • saucijzenbroodjes
    • één grote paté
    • gebakken aardappeltjes uit de oven
    • kaas/worstplank met
      • drie worsten, formaat salami / fuet
      • 5 stukken Franse en Belgische kaas
      • trosje druiven