Donna Hay: goede instructies en kokos-inspiratie

Het eerste kookboek dat ik ooit zelf kocht (bij toen nog, De Slegte) was het boek ‘Stijlvol tafelen’ van Donna Hay. Nog altijd is dit één van mijn favoriete kookboeken. Inmiddels heb ik er nog twee en ze blijven een grote inspiratiebron, vooral als we ‘eters’ krijgen.

Twee weken terug maakte ik de Chinese bbq pork (uit ‘Stijlvol tafelen’) en na aten we fruit met kokos- en sesampraliné (uit ‘Modern Classics Book 1‘). Beide geïnspireerd op de Oosterse keuken!

En oja: de recepten zijn meestal simpel, maar ook wanneer de bereiding wat ingewikkelder is: er is bij mij nog nooit iets mislukt door de goede instructies. Oude favorieten zijn de gestoomde kokoscakes en gegrilde kipsalade met citroen. Die volgen later op deze website!

Mocht je inspiratie zoeken om iets te maken met kokos: hier vind je een prachtige serie kokosrecepten!